luni, 7 septembrie 2009

Kaufland Campulung Muscel si patriotismul local






Dupa cumpararea de la firma Landmark Management firma care a preluat activele fostului Aro Muscel, Kaufland vrea să dezvolte in orasul Campulung Muscel un proiect ambiţios şi anume realizarea unui hypermarket de proportii care se pare şi pe bună dreptate ca va oferi oraşelului Campulung Muscel aproximativ 200 de locuri de munca.Dupa obţinerea acordului că dacă va intruni avizele necesare pentru a funcţiona nu va fi nici o problema acum se pun beţe in roate deoarece toţi patronii stapanitori de sclavi zonali işi simt micul imperiu amenintat şi sub diferite pretexte pe care media locală nu se sfieşte sa le aplice incearcă sa se opună acestei corporaţii aflată in continuă expansiune.Kaufland se confruntă in acest moment cu un haos birocratic şi este in curs de finalizare cu avizele necesare pentru a deschide hypermarketul de la Campulung Muscel, una din probleme ar fi ca zona figureaza ca spatiu verde in planul urbanistic zonal (PUZ) si va trebui sa fie declarată spatiu destinat constructiilor iar in trecut aceasta a aparţinut uzinei Aro avand destinatia de baza sportivă.
Ce spatiu verde, ce baza sportivă?Ne trebuie mult sa inţelegem ca toate acestea sunt o manipulare? Ani de zile serioşi acel teren a fost lasat in paragină de catre cei ce l-au administrat iar acum cand o firmă incearcă sa faca ceva curajos se incearcă să sa ni se stimuleze simtul patriotic, ca vezi doamne ni se rapeşte un teren de fotbal iar Kaufland este lupul cel rau.
Nu cumva ne aducem aminte de anii post revolutie cand uzina Aro a fost in prag de privatizare si pe care "patriotii" au refuzat-o cu indarjire manipulati de o conducere ineficientă pornita sa "suga" pana la epuizare din acest colos pana a fost pus pe butuci?
Deci să nu ne mai mirăm cand bine intentionaţii care acum trag de sfori in mediul local inclusiv media vor sa reuşească din nou sa manipuleze din nou campulungenii cu aceleasi argumente ineficiente:
1 Bază sportiva sau teren de fotbal
Dacă ar fi sa ne luam dupa acest principiu de ce s-a legalizat şi aprobat trecerea acestui teren din patrimoniul Landmark Management in proprietatea Kaufland?
De ce ataţia ani acel teren a fost lasat in paragină?
De ce nu s-a investit intr-o baza sportiva, sau poate acel teren putea fi achiziţionat chiar de primarie şi poate in urma unei investiţii locale Campulungul sa fi stimulat talentele sportive intr-un cadru oportun.
Personal nu sunt impotriva acestei idei dar acum cand Kaufland a achiziţionat din punct de vedere legal acel teren de ce sa ii punem beţe in roate cand mare parte din campulungeni se confruntă cu problema locurilor de munca iar Kaufland va genera un numar important de locuri de munca esenţial pentru comunitatea locală.Este ca si cum ati dori sa cumpăraţi un teren, il achiziţionaţi ca să construiţi o locuinţă şi cand doriti sa obtineţi autorizaţia primaria decide ca ar fi mai bun un teren de fotbal pentru că in urma cu 20 de ani copiii lucratorilor CAP jucau ţurca pe imaş in acel loc şi in loc sa construiţi mai bine menţineţi iarba.
2 Zonă cu cladiri istorice
Personal nu cred ca istoria acelei parti din Campulung ar putea fi afectată in vreun fel deoarece nu am observat prea multe cladiri de valoare istorică pe acea stradă.O zona linistita pe care se află o spalatorie, un service, vreo cateva viluţe cochete si cam atat.
Deci domnilor patrioţi nu vad de ce in Campulung Muscel sa nu incurajam locurile de muncă şi preţul corect care vor fi aduse de firme de talia Kaufland Romania, lumea s-a desteptat de mult vrem stimularea agenţilor economici, vrem locuri de munca, vrem un preţ cat mai corect şi dorim ca acei stapanitori de sclavi (patronii) din Campulung sa vadă ce inseamna concurenţa şi să inteleagă ca nu mai suntem in Evul Mediu.
Vă prezint in continuare imagini cu 'BAZA SPORTIVA":






Fac precizare ca la ultima poză cladirea din imagine nu face parte din patrimoniul Kaufland iar gunoiul marchează intr-un mod negativ locul.
Momentan nu sunt angajat si nu intreţin nici un fel de relatie de colaborare cu Kaufland Romania iar aceasta este o parere imparţială asupra cum stau lucrurile pe plan local.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu